مدیر عامل انجمن بیماران کلیوی کشور با اشاره به وضعیت اقتصادی جامعه که همه را دچار تنش کرده است، گفت: شرایط برای بیماران بسیار سخت تر شده است. که میطلبد نگاه دولت و نگاه سازمان غذا و دارو به بیماران دیالیزی، پیوند کلیه و بیماران خاص بصورت ویژه و تخصصی باشد.
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از زنجان، اعظم پناهی در جمع خبرنگاران استان زنجان با تاکید بر اینکه به وضعیت دارو به لحاظ قیمت و دسترسی برای بیماران اصلا خوب نیست، اظهار کرد: دارو تا چندین برابر افزایش قیمت داشته است، برخی داروها کمیاب و نایاب شده و داروهای خارجی دیگر قابلیت دسترسی ندارد.
وی با ابراز تاسف از اینکه بیماران کلیوی سرگردان تامین دارو هستند، افزود: در این زمینه از دولت درخواست می شود تا حمایت لازم را از بیمارن کلیوی داشته باشند تا بیمار دغدغه تامین دارو را نداشته باشد و خواهش ما این است که وضعیت گرانی دارو را کنترل کنند.
مدیر عامل انجمن بیماران کلیوی کشور با اشاره به اینکه گرانی و وضعیت اقتصادی همه را دچار تنش کرده است، اظهار داشت: این شرایط برای بیماران بسیار سخت تر شده است ،بنابراین میطلبد. نگاه دولت و نگاه سازمان غذا و دارو باید به بیماران دیالیزی، پیوند کلیه و بیماران خاص ویژه و تخصصی باشد.
پناهی تصریح کرد: مدتی است شاهد هستیم بیماران بین داروخانه ها سرگردان هستند و به دلیل عدم دستیابی به داروی خاص مجبور هستند داروهای جایگزین که شاید کارایی لازم را نداشته باشد استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه بیمار دیالیزی واقعا زندگی سخت تری نسبت به بیمار پیوند کلیه دارد، بیان کرد : تمام تلاش ما حمایت از هر دو قشر است ، با این حال بیماری وجود داشته که با وجود فراهم شدن شرایط پیوند کلیه ،تمایل به پیوند نداشته است، وقتی علت را جویا شدیم بیماران اعلان کردند ما سرگردانی بیماران پیوندی را از نزدیک دیده و از پیوند منصرف شده ایم.
این مسئول با اشاره به اینکه دغدغه دارو از سالها قبل وجود داشته خاطر نشان کرد: به هر ارگان دولتی از وزارت بهداشت تا بیمه مکاتبه و جلسه داشتهایم اما متأسفانه تا حال حاضر جز گرانی دارو چیزی عایدمان نشده است.
پناهی با اشاره به اینکه داروهای مای فورتیک، ترولاک و پروگراف هنوز کمبود دارد و گران شده اند، گفت: درصد حمایتی که باید از دارو ها انجام می شد از سال ۹۰ تغییر نکرده که باید دولت مردان و سیاستگزارن نسبت به بیماری های خاص خصوصا بیماران کلیوی توجه ویژه داشته باشند و داروها را رایگان تامین کنند.
وی افزود: تقاضای من از دولت این است صدای بیماران را حداقل در قسمت دارو بشوند و بیماران را حمایت کنند، از وزارت بهداشت، شورای عالی بیمه، سازمان کار درخواست همراهی داریم تا برای کار و بیمه و ممانعت از از هم پاشیدن خانواده بیماران دیالیزی آنان را همراهی کنند.
مدیرعامل انجمن خیریه بیماران کلیوی کشور با اشاره به اینکه پیوند کلیه در سال ۱۴۰۰ قریب به یک هزار مورد انجام شده که نسبت به سال ۹۹ افزایش داشته است، گفت: در چنین وضعیت اقتصادی که همزمان به شیوع کرونا بوده است، خیران تلاش و حمایت ویژه از بیماران کلیوی داشتهاند، اما درخواست ما از دولت نیز این است که حواسشان به بیماران کلیوی باشد.
پناهی با اشاره به اینکه انجمن بیماران کلیوی کشور قدمت بالایی دارد از سال ۵۹ شروع شده و ۶۴ ثبت شده و در پی هدفی خاص بوده و هر ساله برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی کرده است، عنوان کرد: در حال حاضر بیشتر هدف ما شناساندن انجمن ها در سراسر کشور به خیران و مسئولان و ارائه خدمات بهتر و شناساندن مشکلات بیماران به مسئولان است.
وی خاطرنشان کرد: ما می خواهیم صدای بیمار باشیم تا هر نوع بودجه ای که از طریق خیرین به ما می رسد صرف بیماران شود و دولت حمایت های خود را از بیماران بالاتر ببرد.
نظر شما